Vida – säker publicering med Citrix ADC

Behovet

Vida AB är en av Sveriges största privata skogskoncerner med verksamhet över hela södra och mellersta Sverige. Likt många andra företag och organisationer har man senaste åren blivit tvungen att fokusera alltmer på IT-säkerhet. Som en följd av detta fanns ett behov av att ersätta flera äldre system där leverantörernas support har upphört eller strax upphör.

Lösningen

Att valet föll på Citrix Netscaler var naturligt i och med att man med en produkt kan ersätta flertalet av de tidigare system som skulle bytas ut. Tillsammans med Advitum genomfördes ett projekt där två Citrix Netscaler Enterprise implementerades och successivt flyttades många funktioner till Netscaler såsom exempelvis extern publicering av e-post, extern publicering av olika webbtjänster samt extern åtkomst till Citrix XenApp-miljön.

“Vi är mycket nöjda med lösningen och dess flexibilitet, nu kan vi snabbt och enkelt anpassa oss till de olika behov som verksamheten har “

Daniel Persson och Mathias Fjeldemyhr Systemtekniker Vida AB

Resultatet

För användarna innebär projektet att åtkomsten till olika externa tjänster renodlades och i vissa fall räcker det med en inloggning till flera olika tjänster.  För IT-enheten är fördelarna främst att säkerhet och tillgänglighet ökar markant och flexibiliteten inför behovet av framtida funktioner kan mötas på ett bättre sätt.

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

markus.persson@advitum.se
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.