Förenkla enhetshantering med Microsoft Intune!

Publicerad 17 maj 2023 i Advitum Svarar, Blogginlägg

I dagens digitala landskap, där distansarbete och mobila enheter har blivit normen, står företag inför utmaningen att effektivt hantera och säkra sin mångsidiga flotta av enheter. Microsoft Intune, en molnbaserad tjänst, erbjuder en omfattande lösning på detta problem, vilket ger organisationer möjlighet att förenkla enhetshantering, förbättra säkerheten och öka produktiviteten. I det här inlägget utforskar vi de viktigaste funktionerna och fördelarna med Microsoft Intune.

Strömlinjeformad enhetshantering

Microsoft Intune tillhandahåller en centraliserad plattform för hantering av olika typer av enheter, inklusive Windows-datorer, Mac-datorer, iOS- och Android-enheter. Med Intune kan administratörer registrera enheter, distribuera program och konfigurera principer på distans, vilket eliminerar behovet av manuella åtgärder och minskar IT-kostnaderna. Detta effektiviserar enhetshanteringen, vilket gör det möjligt för organisationer att skala sin verksamhet effektivt.

Hantering av mobilapplikationer

TIntune utökar sina funktioner utöver enhetshantering genom att erbjuda robusta funktioner för hantering av mobilprogram (MAM). Det gör det möjligt för administratörer att skydda företagsdata genom att hantera själva applikationerna i stället för hela enheten. Den här metoden gör det möjligt för organisationer att behålla kontrollen över känsliga data samtidigt som användarnas integritet på personliga enheter respekteras. Intune stöder både interna program och program från tredje part, vilket säkerställer kompatibilitet mellan olika plattformar.

Dataskydd och säkerhet

Säkerhet har högsta prioritet för alla organisationer och Intune tillhandahåller en rad funktioner för att skydda företagsdata. Den stöder dataskyddsprinciper som kryptering, lösenordskrav och fjärraderingsfunktioner. Administratörer kan också tillämpa principer för enhetsefterlevnad för att säkerställa att enheter som har åtkomst till företagsresurser uppfyller specifika säkerhetsstandarder. Dessutom integreras Intune sömlöst med andra Microsoft-säkerhetslösningar, till exempel Azure Active Directory och Microsoft Defender, vilket förbättrar det övergripande skyddet.

Villkorlig åtkomst och slutpunktssäkerhet

Med Intune kan administratörer implementera principer för villkorlig åtkomst som styr åtkomsten till företagsresurser baserat på faktorer som enhetsefterlevnad, användarplats och risknivå. Denna detaljerade kontroll gör det möjligt för organisationer att hitta en balans mellan säkerhet och produktivitet. Intune erbjuder även slutpunktssäkerhetsfunktioner som hotidentifiering och skydd mot skadlig kod och skadliga appar, vilket ger ett extra skyddslager mot föränderliga cyberhot.

Flexibla distributionsalternativ

Microsoft Intune erbjuder flexibla distributionsalternativ för att tillgodose organisationers unika behov. Den kan integreras med Microsoft Endpoint Manager, så att administratörer kan hantera både Intune och System Center Configuration Manager (SCCM) från en enda konsol. Dessutom stöder Intune samhantering, vilket gör det möjligt för organisationer att gradvis övergå från lokal hantering till en molnbaserad modell i sin egen takt.

Advitums erfarenheter

Advitum har hjälpt flertalet kunder med Microsoft Intune och i dagens snabba och mobildrivna värld är effektiv enhetshantering och datasäkerhet av största vikt. Genom att använda Intune kan företag fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som de drar nytta av fördelarna med en säker och skalbar enhetshanteringslösning.

Tveka inte att höra av er till oss om ni vill diskutera kring våra erfarenheter eller få hjälp med implementationen.

Robert Kitanovski

070-6812029

robert.kitanovski@advitum.se

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.