Bloggat – Nyheter i Teams våren 2020

Publicerad 23 april 2020 i Nyheter

Krister Bernhardsson, Advitum

Utvecklingstakten i Microsoft Teams är mycket hög och nu har vi på Advitum sammanställt de enligt oss nyttigaste nyheterna våren 2020. Se nedan lista.

Virtuell handuppräckning
Denna funktion innebär att en deltagare i ett Teams-möte kan höja en ”virtuell” hand vilket innebär att en presentatör exempelvis blir notifierad om att deltagaren vill prata.

Utrullning mitten av April

Presentera och dela ljudet i presentationer
Denna funktion innebär att presentatörer och producenter i ett Teams Liveevent kan dela även ljudet i det de visar, exempelvis en film eller liknande.

Oklar tidplan

Använda Taggar i Teams
Detta innebär att du kan tagga användare i ett Team med olika attribut såsom kompetens, utbildning, projekt osv. Användsningsområde kan sedan vara att sortera på taggar eller skickar en post enbart till de som har en viss tag.

Utrullat

9 deltagare visas istället för 4
Att kunna visa 9 deltagares video istället för 4 är en stor förbättring, som vanligt prioriteras de som har video aktiverat.

Utrullning i april/maj

Byta bakgrundsbild
Sedan tidigare har man kunna använda en funktion för att ”blurra” bakgrunden men nu kan man välja en egen bakgrund eller välja bland Microsoft standardbakgrunder.

Utrullning under april

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.