Bloggat – Ny Long Term Service Release (LTSR) för Citrix Virtual Apps And Desktops

Publicerad 29 oktober 2019 i Blogginlägg, Nyheter

I Q4 (December troligtvis) släpps 1912 LTSR som blir ersättaren till den tidigare LTSR releasen 7.15 LTSR som släpptes för 2 år sedan nu. Tiden går uppenbarligen väldigt fort.

Nuvarande Current release 1909 kommer alltså att vara den funktionsnivån vi kan förvänta oss i den kommande LTSR releasen. Inga nya funktioner kommer släppas utöver de som presenterades i den versionen. Säkerhetsuppdateringar och patchar kommer troligtvis att implementeras fram till release av 1912 LTSR.

Värt att veta är att det går att direktuppgradera från 7.15 och framåt om du följt de kumulativa uppdateringarna som kommit därefter.

Ligger du kvar på mellan 7.6 – 7.14 finns en risk att du måste göra uppgraderingen i flera steg.

Vad vi vet om 1912 LTSR är att supporten för operativsystem ser ut såhär:

  • VDA: Windows 10, Server 2012R2, Server 2016, Server 2019
  • Management Components: Server 2012R2, Server 2016, Server 2019

Det släpps ju även en hel del nya funktioner i varje version, från 7.15 LTSR fram tills dagens Current Release har man lanserat följande:

https://www.citrix.com/content/dam/citrix/en_us/documents/data-sheet/citrix-virtual-apps-and-desktops-current-release.pdf

Om du glömt var mervärdet är kring att hoppa till LTSR-releasen kan det sammanfattas med att man får möjlighet att erhålla support på lösningen i maximalt 10 år, säkerhetsuppdateringar kommer att släppas allt eftersom. Kunder som väljer LTSR förväntas ha en uppgraderingsfrekvens mellan 2-3 år.

Det går att läsa mera om LTSR och hur man upprätthåller sin LTSR ”kompabilitet” nedan:

https://support.citrix.com/article/CTX205549

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.