Advitum höjer ribban!

Publicerad 4 oktober 2017 i Nyheter

För att påvisa kunskap om Citrixs produktutbud finns en uppsjö av certifieringar att ta. Vanligtvis finns det en motsvarande officiell Citrixkurs. Det betyder dock inte att man måste gå kursen för att kunna ta certifieringen.

Advitum innehar idag samtliga grundläggande certifieringar för Citrix produkter och vi har nu börjat en resa för att certifiera samtliga Citrix konsulter inom deras område.

Senast i raden att klara av sina Certifieringar inom App and Desktop Virtualization är Peter Eriksson och Krister Bernhardsson, Stort Grattis från Advitum.

     

Förenklat kan man dela in Citrix certifieringsprogram i tre inriktningar.

  • App and Desktop Virtualization
  • Networking
  • Enterprise Mobility Management

App and Desktop Virtualization

Under dessa kategorier innefattas produkterna XenApp och XenDesktop, men även kringprodukter såsom Netscaler gateway och XenServer.

I denna kategorin finns det 3 nivåer Associate, Professional och Expert.

Networking

Netscaler på längden och tvären kan man säga.
Networking certifications validate the knowledge and skills needed to leverage the full capabilities of Citrix NetScaler, including implementation for app and desktop delivery, networking performance and optimization”.

Networking innefattar sedan nyligen produkten SD-Wan, där Advitum tidigt tog certifieringen.

Enterprise Mobility management

Är främst fokuserad på XenMobile och Sharefile. Då en XenMobile implementation innefattar NetScaler så finns en del vinklingar och frågor som innefattar nätverksuppsättningen av lösningen, vilket gör att kunskap om NetScaler är ett måste.

Är du intresserad av att Certifiera dig? Kontakta oss, så kan vi hjälpa dig igång!

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.