Toppcertifiering inom Cybersäkerhet på Advitum

Publicerad 30 september 2022 i Advitum Svarar, Blogginlägg, Nyheter

Vi är extra stolta över att Marcus Ekström är en av de första att klara Microsoft nya certifiering ”Microsoft Cybersecurity Architect Expert” i Sverige! Han blev tillsammans med en handfull branschkollegor inbjuda till Microsoft för att uppmärksamma detta och diskutera det högaktuella ämnet cybersäkerhet. 

Marcus Ekström på Advitum AB

Magnus Haglund, Product Marketing Manager, Security på Microsoft, skriver i ett inlägg att;

”Under försommaren så tog en god samling experter på sig den delikata uppgiften att tenta av Exam:SC-100 med ambitionen att få kalla sig ”Microsoft Cybersecurity Architect Expert” efter lyckat resultat. Alla hade inte det som krävdes, många visade sig ha bredden men inte djupet – eller tvärt om, djupet men inte bredden eftersom deras arbete inte alltid kräver det.”
–Magnus Haglund, Microsoft

Att vår egna Marcus Ekström hade det som krävdes var ingen överraskning för oss!

Så här skriver Marcus själv på Microsofts blogg om ämnet;

”Fler och fler investerar i molntjänster och nya tekniker. Det är därför väldigt viktigt att man även säkrar upp kompetens inom området för att nyttja produkterna till fullo. Med en bra larmhantering så blir även incidenthanteringen otroligt viktig. Det kommer krävas både resurser och kompetens över långt tid. Samtidigt som man måste arbeta med att automatisera processerna så långt det går. Ingen går säker när det dagligen dyker upp nya sårbarheter som utnyttjas snabbare än någonsin. Det spelar ingen roll vilken storlek det är på bolaget utan alla är potentiella måltavlor. Vikten av att utveckla sin cybersäkerhet har aldrig varit större än nu.”

 –Marcus Ekström, Advitum AB

Läs mer om detta i Microsofts blogg:

Stort GRATTIS Marcus och så klart mycket välförtjänt!

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.