Pressmeddelande – 2014-06-04

Publicerad 4 juni 2014 i Nyheter

Omfattande helhetsgrepp sätter Nybro på kartan – Advitum vann stororder!
Under våren lanserade Microsoft det nya användarvänliga operativsystemet Windows 8.1 Update. Som en bland de första i Sverige går nu Nybro kommun från gamla Windows XP till nya Windows 8.1 – ett stort uppsving avseende teknik, stabilitet, användarvänlighet och resurseffektivitet. För projektledning, teknisk support och specialiststöd står det lokala IT-företaget Advitum.

– Jag är mycket stolt över att Nybro kommun ligger i framkant, säger Markus Persson, VD för Advitum. En modern och funktionell IT-infrastruktur bidrar till ökad attraktivitet och det moderna gränssnittet innebär ett rejält utvecklingssteg och ett nytänkande som passar Nybro kommun perfekt.

En version – dubbelt så bra
Nybro kommuns aktuella förflyttning från den föråldrade tekniska plattformen Windows XP till marknadens mest moderna version, Windows 8.1, innebär stora vinster för alla parter. Från teknisk stabilitet, säkerhet och funktionalitet, till användarvänlighet och därmed en effektivare vardag.

– Tack vare den nya versionens dubbelkommando kan alla typer av användare, erfarenheter, åldrar och vanor enkelt och effektivt använda plattformen i det vardagliga arbetet. Oavsett om du sitter vi en datorskärm, en läsplatta eller en laptop ser miljön likadan ut, förklarar Markus Persson.

Den traditionella ”startknappen och skrivbordet” som många känner sig hemma i har fått en lättanvänd startskärm, samtidigt som utseende och funktionalitet från touchskärmar också finns i systemet.

Nyrekrytering och expansionsplaner?
I hård konkurrens om det 2-åriga kontraktet vann Advitum upphandlingen. Genom bolagets spetskompetens, erfarenhet och höga servicenivå kommer Nybro kommun att enkelt och smidigt få exakt det stöd som plattformsbytet innebär.

-Vi har under senaste året fått ett antal nya kunder runt om landet som värdesätter vår kompetens och service, säger Markus. Och genom vårens rekryteringar har vi redan idag kapacitet och resurser för att tillgodose våra kunders behov, men vi utesluter inte att hösten kommer medföra ytterligare nyrekryteringar, avslutar Markus Persson med positiv framtidstro.

• Läs gärna mer här:  http://computersweden.idg.se/2.2683/1.563566/nybro-kastar-ut-windows-xp
• För kontakt/information på Nybro kommun hänvisar vi vill IT-chef Sirpa Koponen.

Sirpa Koponen, IT-chef
Kommunstyrelseförvaltningen, Nybro kommun
sirpa.koponen@nybro.se
0481-452 45

Kontaktperson: Markus Persson, VD | Epost: markus.persson@advitum.se | Telefon: 070-250 0817 | www.advitum.se

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.