Marcus Ekström tillbaka hos oss

Publicerad 29 januari 2024 i Nyheter

Efter en tid iväg med fokus på threathunting och illasinnade IT-brottslingar tar vi nu ”hem” Marcus Ekström till Advitum igen.  

Vi är mycket glada att kunna meddela att 29:e Januari börjar Marcus anställning som lösningsarkitekt hos oss.

Marcus som tidigare hade en tongivande roll i Advitums tjänsteutveckling kommer hjälpa oss att bygga ut och förfina vårt erbjudande kring säkra enheter och identiteter.  

Marcus Ekström Lösningsarkitekt Advitum

 

Omvärldsläget har gjort att flera av våra kunder efterfrågar tjänster kring intrångsdetektering och åtgärd, samt strategisk rådgivning i vår tjänst Cloud Advisor.  

Marcus djupa kunskaper inom Microsoft 365 och dess säkerhetsprodukter rimmar väl med vårt fortsatta fokus på IT-säkerhet.  

I vanlig ordning så passade vi på att ställa några frågor till den ”nyanställda”.  

Alla undrar hur det känns att komma tillbaka?  

Det känns väldigt bra och inspirerande att vara tillbaka. Advitums tillväxt har fortlöpt både på kundsidan och i antalet medarbetare så det finns ett helt gäng nya ansikten som ska bli otroligt kul att få lära känna. 

Vad blir ditt huvudfokus hos Advitum?  

Främst Microsoft 365 och säkerhetsprodukterna som finns i Defender-sviten. Utöver det så kommer jag ha fokus på våran tjänst Cloud Advisor och hur vi kan stärka vårat erbjudande som lösningspartner till Microsoft. Vår ambition är att utöver Modern Work även bli lösningspartner inom Security nu under första kvartalet. 

Nytt år, vad tror du blir det viktigaste arbetet vi kommer att göra under 2024?  

Det känns obligatoriskt att svara AI på denna fråga, samtidigt som det redan nu börjar bli uttjatat. Det är nu en naturlig del i vardagen. Vårat fokus är att göra en säker resa med implementationer av AI och i synnerhet tjänsterna inom Microsoft Copilot. 

Visste ni tex. Bing Chat var den första produkten att lanseras från Microsoft, baserad på ChatGPT. Detta var 7 Februari 2023, alltså nästan 1år sedan och bara 3 månader efter att ChatGPT lanserades publikt. 

Vi är jätteglada att ”Ekan” hittat tillbaka och vi ser fram emot att välkomna honom och även lite fler nya ansikten under början av 2024.

 

Du kan läsa mer om vår tjänst Cloud Advisor HÄR

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.