Yaskawa – Globalt SD-WAN med Citrix

Behovet

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa och betydligt fler worldwide. Att ha en global verksamhet ställer stora krav på ett väl fungerande datanätverk och 2017 tog man beslutet att inför en så kallad SD-WAN lösning från Citrix.

Lösningen

Citrix SD-WAN är en lösning för att virtualisera och optimera WAN-föbindelser med syftet att ge användare en effektivare upplevelse av IT-systemen men även genomföra kostnadsbesparingar. Lösningen innebär övergripande följande.

  • Samtliga noder i Yaskawas globala nät kopplas ihop med Citrix-SD-WAN
  • Nätverkstrafik kontrolleras och optimeras samtidigt som redundans erhålls
  • Central administration med en enhetlig monitorering av hela nätet

“Citrix SD-WAN har för oss inneburit en enorm skillnad i möjligheten att ge våra användare en optimal upplevelse samtidigt som vi sparar pengar och kan vara mycket mer flexibla vid förändringar i vårt WAN”

Andreé Bengtsson IT-security Officer Yaskawa

Resultatet

Resultatet för Yaskawas användare innebär att väntetider i olika IT-system minimeras och timmar i väntetid kan sparas per månad och användare. För Yaskawa innebär lösningen också att man kan avveckla dyra MPLS förbindelser samtidigt som en flexibel och skalbar lösning för att hantera sitt WAN erhålls.

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

markus.persson@advitum.se
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.