Yaskawa – Citrix CAD

Behovet

Yaskawa Nordic AB tillverkar industrirobotar och finns på drygt 20 ställen i Europa. Förutom personalen på respektive kontor förekommer en hel del resor mellan kontoren och till kunder runt om i Europa.

Eftersom Yaskawa designar och tillverkar tekniskt avancerade produkter är nyttjande av olika CAD-applikationer en oerhört viktig funktion för flertalet användare.

Lösningen

Tillsammans med Advitum har ett projekt genomförts som innebär att Citrix XenDesktop implementerats tillsammans med funktionen HDX 3D Pro som innebär att man använder serverhårdvara med kraftfulla grafikkort (i detta fall från Nvidia). Kraften i dessa grafikkort kan sedan användas från en Citrix-klient där hårdvarukraven är betydligt lägre jämfört med om CAD-applikationen skulle varit lokalt installerad på klienten.

“Lösningen med HDX 3D Pro levererar en riktigt bra prestanda och användarna upplever det som en mycket flexibel och enkel lösning”

Andreé Bengtsson IT-security Officer Yaskawa

Resultatet

För användarna innebär lösningen att man kommer åt CAD-applikationerna från vilken klient som helst med mycket god prestanda. För IT-enheten innebär lösningen enklare och central hantering av CAD-applikationer samtidigt som man med enkelhet kan erbjuda en CAD-desktop till exempelvis temporära konsulter eller konstruktörer runt om i världen. Naturligtvis innebär det också besparingar för Yaskawa på grund av att man inte behöver investera i kraftfulla workstations till CAD-användarna.

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

markus.persson@advitum.se
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.