Växjö pastorat – Igel tunna klienter

Behovet

Svenska kyrkan har en nationell central lösning baserad på Citrix dit alla pastorat i Sverige har möjlighet att ansluta sig till. När Växjö pastorat tog steget att börja använda den centrala lösningen uppstod ett behov av en enkel och kostnadseffektiv klientlösning.

Lösningen

Tillsammans med Advitum valde Växjö pastorat att implementera en lösning baserad på drygt 100 Igel-terminaler. Med Igels terminaler fick man en framtidssäker och kostnadseffektiv klientlösning.

  • Central administration genom Igel Universal Management Suite
  • Central uppdatering av inställningar och mjukvara
  • Enklast möjliga utbyte av klienter genom att ha en “klient på hyllan”

“Vi har nu använt terminalerna i drygt ett år och är mycket nöjda, både med hur terminalerna levererar men också med supporten från Advitum de få gånger vi behöver stöd.”

Tommy Fransson IT-samordnare Växjö pastorat

Resultatet

Eftersom IT-avdelningen på Växjö pastorat består av en person så har implementationen av Igel-terminaler delvis inneburit att ytterligare personal inte har behövts rekryteras. För slutanvändarna innebär det en hög och stabil tillgänglighet eftersom väldigt få delar kan krångla på en Igel-terminal och skulle en terminal krångla genomförs utbytet på minuter eftersom användarens alla filer och inställningar ligger i Citrix-miljön..

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

markus.persson@advitum.se
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.