Södra mot molnet

Behovet

Södra har tagit ett strategiskt beslut att flytta sin serverpark till en molnbaserad lösning. Ett såväl komplicerat som stort projekt där man gör en översyn av alla system som finns i organisationen. I samband med projekteringen av flytten kontaktades Advitum för att få specialisthjälp kring hur man på bästa sätt kan flytta Citrix-komponenterna till en molnbaserad lösning.

Lösningen

För att kunna leverera molnbaserad drift av Citrix-applikationer och skrivbord genomfördes en flytt till Citrix cloud, där infrastrukturen hanteras av Citrix. Flytten innebär att Södra får möjlighet att sömlöst flytta användare mellan olika leverantörers molntjänster eller till ett eget datacenter om det skulle behövas i framtiden. För Södras användare blir flytten mellan olika leverantörer helt transparent och de kommer åt sina applikationer via sin Citrix-portal precis som innan.

För Södra innebär det också att man kan välja att lägga lasten där det är mest lämpligt, utan att behöva göra avbrott i verksamheten som pågår dygnet runt. Eftersom Citrix cloud levereras som en tjänst kan IT-personal dessutom fokusera mer på utvecklingsarbete istället för att underhålla IT-infrastruktur.

“Södra är ett innovativt företag som vill ligga i framkant och därför var det också en självklarhet att välja Citrix’s cloud lösning för att hantera våra publicerade applikationer. 

Citrix cloud kommer framöver att frigöra tid för våra systemadministratörer som istället kan fokusera på mer värdeskapande aktiviteter.

Genom Advitum’s gedigna Citrix kompetens och deras professionella leverans infördes Citrix cloud i Södras miljö på ett föredömligt sätt.”

Magnus Linnér IS/IT Manager Södra

Resultatet

Södra har fått en flexibel lösning där man är redo för att kunna ta emot framtidens molntjänster. Tack vare konsolidering har man också kunnat minska antalet servrar och därigenom fått en driftsäkrare och mer robust lösning.

Skalfördelarna är också en viktig komponent när man enkelt kan addera eller dra ifrån kapacitet beroende på hur behovet ser ut.

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Lundberg

markus.lundberg@advitum.se
073-146 1208

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.