Oskarshamns Energi –
Genomtänkta
IT-säkerhetslösningar via
Microsoft 365

Behovet

Oskarshamn Energi erbjuder el, elnät, värme, biogas samt tjänster och entreprenader i Oskarshamnsregionen. Som leverantör av samhällskritiska funktioner är det av största vikt att ha högsta möjliga säkerhet i IT-miljön.

Lösningen

Tillsammans med Advitum har Oskarshamns Energi genomfört en satsning på att införa säkerhetsfunktioner i Microsoft 365. Microsoft 365 är en paketering från Microsoft som finns i flera olika nivåer och med flertalet olika säkerhetsfunktioner där syftet är att skydda hela IT-miljön i forma av identiteter, enheter och övrig IT-infrastruktur.

Exempel på säkerhetsfunktioner som infört är

  • Defender for Endpoint
  • Conditional Access med MFA
  • Security Baselines
  • Data Loss Prevention
  • Kontinuerligt arbete med att öka Secure Score

Resultatet

För Oskarshamn Energi innebär satsningen på Microsoft 365 att den totala IT-säkerheten successivt höjs samtidigt som man genom det anpassar sig till både en ökande hotbild samt även de regulatoriska kraven i form av exempelvis NIS 2. Microsoft 365 utvecklas också i takt med att

Vårt IT-säkerhetsarbete bygger på genomtänkta säkerhetslösningar tillsammans med vår partner Advitum.

Johan Turesson
Affärsområdeschef
Oskarshamns EnergiVill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

Markus Persson
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.