Oskarshamn Energi – Övervakning

Behovet

Oskarshamn Energi erbjuder el, elnät, värme, biogas samt tjänster och entreprenader i Oskarshamnsregionen. Som leverantör av samhällskritiska funktioner är det av största vikt att alltid ha största möjliga tillgänglighet i hela kedjan i IT-infrastrukturen och snabbt kunna identifiera avvikelser.

Lösningen

Advitum och Oskarshamn Energi AB har tillsammans valt att implementera HP IMC (Intelligent Management Center) som trots namnet är en generell produkt för administration, konfiguration och övervakning av komponenter i en IT-miljö. Produkten är moduluppbyggd och Oskarshamn Energi AB använder i nuläget följande funktioner

  • Övervakning av nätverksutrustning
  • Konfiguration av nätverksutrustning
  • Backup av nätverksutrustning
  • Övervakning av servrar och applikationer

“Med möjligheten att övervaka hela IT-miljöns alla delar med ett verktyg känner vi oss trygga då det bidrar till att ge våra användare och kunder den höga tillgänglighet och service som vi vill”

Anna Axelsson IT-ansvarig Oskarshamn Energi

Resultatet

För Oskarshamn Energi innebär implementationen av IMC att proaktiviteten och tillgängligheten i IT-miljön ökar i och med att insynen och medvetandeheten kring vad som händer i miljön ökar. Med hjälp av larm upptäcks problem på ett väldigt tidigt stadium och rätt åtgärder kan då utföras.

Vill du veta mer?

Kontakta Markus Persson

markus.persson@advitum.se
070-250 0817

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.