Ett kostnadseffektivt sätt att skydda ditt företag mot intrång

Publicerad 12 september 2022 i Advitum Svarar, Blogginlägg

Denna blogg kommer att ta upp frågan om man hur man skyddar sitt företag mot IT-relaterade intrång.

Bloggen är till för dig som vill veta mer kring hur man på ett enkelt sätt kan använda sina slutanvändare som ett extra skydd mot cyberattacker.

Bloggen kommer också att beskriva vilka kostnader och kostnadsbesparingar man kan förvänta sig samt slutligen också förslag på nästa steg.

Titta gärna också på vårt inspelade Advitum Live där Andreas från Nimblr berättar under 40 minuter vad man ska tänka på samt även ett exempel på en lösning.

Utmaningen

Vad skulle hända om din organisation fick ett intrång? Vilken typ av information skulle dom kunna komma över och vilka åtgärder finns på plats för att stoppa intrånget? 

Den vanligaste typen av intrång kommer ifrån s.k social manipulation. 

Medvetenheten kring IT-säkerhet hos organisationens användare är en av de viktigaste faktorerna i en strategi kring IT-säkerhet. Att successivt höja medvetenheten genom mikroutbildningar och simulerade attacker är ett av de effektivaste metoderna att uppnå det.

Lösningen

Eftersom den vanligaste typen av intrång kommer från just social manipulation, är det viktigt att er personal är utbildade inom IT-säkerhet och tänker efter en extra gång innan man klickar på en länk eller lämnar ut information till fel person. 

Den bästa lösningen är att utbilda personalen inom IT-säkerhet med hjälp av t.ex Nimblr eller andra relevanta utbildningar. 

Fördelar

Fördelen med Nimblr är att det tar väldigt lite tid i anspråk för slutanvändaren. Varje övning tar mellan 3-7 minuter att genomföra och man får en bra förståelse för vad man bör undvika och hur man identifierar falska mail, domäner osv. 

Ett testmail rörande ämnet skickas ut till användarna ett tag efter genomförd utbildning för att se om dom lever upp till kunskapen dom fått.  

Advitums erfarenhet

Advitum har stor och god erfarenhet av implementationer där användarna på riktigt lärt sig hur man identifierar säkert och osäkert content på Internet. 

Viktigt är att inkludera servicedesk tidigt i projektet för det kommer oundvikligen en hel del frågor från slutanvändarna.

Kostnadsstruktur

Nimblr-licenser betalar du per användare/månad. Det handlar om en kostnad om ca 20 kr / användare och månad. Extremt kostnadseffektivt med andra ord!
IT-säkerhetsutbildning betalar du per användare/timme. Kostnaden är försumbar om man jämför med de stillestånd och merarbete för IT-avdelningen som det innebär om EN användare klickar på fel länk. 

VIll du veta mer?

För fler frågor gällande utbildning om IT-säkerhet eller Nimblr, kontakta Marcus Ekström.

Marcus Ekström

072-200 99 56

marcus.ekstrom@advitum.se

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.