Nu skippar vi lösenorden

Publicerad 25 mars 2021 i Blogginlägg

PASSWORDLESS AUTHENTICATION

Marcus Ekström, Advitum

Microsoft har jobbat hårt för att ge oss möjligheten till att helt bli av med lösenord. En stor milstolpe i detta är att man numera kan logga in mot Microsoft 365 eller Azure AD helt utan att ange sitt lösenord.

Det finns i dagsläget 3st olika metoder som man kan använda sig av

Windows Hello for Business
Genom att logga in på sin dator med Windows Hello for Business och att man har konfigurerat SSO så kommer man åt alla sina tjänster i Azure AD utan att behöva använda sitt lösenord.

Microsoft Authenticatior App
När man kommer till inloggningen mot Azure AD så räcker det med att man fyller i sin e-postadress och anger sifferkombinationen som efterfrågas via sin authenticator app. Se videon nedan hur enkelt det kan vara.

Säkerhetsnycklar som stödjer FIDO2
Liknande scenario som med authenticator appen men istället för att godkänna med appen så väljer man sin säkerhetsnyckel och genomför inloggningen helt utan att behöva slå sitt lösenord.

När man har aktiverat detta så finns de heller inga ursäkter för att man inte ska kräva långa och komplexa lösenord av sina användare.

TILLSAMMANS TAR VI NÄSTA STEG

Är detta något som ni vill veta mer om? Tveka inte att kontakta oss på Advitum så tar vi nästa steg tillsammans

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.