Bloggat – Microsoft Azure Bastion

Publicerad 19 juni 2019 i Blogginlägg, Nyheter

Markus Lundberg

Ett alltid återkommande samtalsämne hos våra kunder är ”Hur kommer vi åt interna resurse på ett säkert sätt från externa platser?”. Att använda fjärrprotokoll som RDP eller SSH är väldigt enkelt ur ett användarperspektiv men sätter stora krav på hur säkerheten i samband med implementionen hanteras.

Nu har Microsoft tagit fram ett koncept som man kallar för ”Microsoft Azure Bastion” som avser att hjälpa till att lösa detta återkommand problem genom att erbjuda så kallade ”jump-servrar” som en PaaS (Platform as a service) utan att exponera publika IP-adresser externt.

Många av våra kunder har idag själva löst problemet genom att bygga egna ”jump-servers” samt regelverk och säkerhetspolicies kring dem för att få en säker lösning.

Nu erbjuder alltså Microsoft detta som en tjänst och på följande länk finns mer information om vad den nyligen lanserade förhandsversionen innehåller samt hur den fungerar

https://azure.microsoft.com/sv-se/blog/announcing-the-preview-of-microsoft-azure-bastion/

 

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.