Bloggat – Microsoft ändrar i MFA för Microsoft 365

Publicerad 18 februari 2020 i Blogginlägg, Nyheter

Multi-Faktors Autentisering är den i särklass viktigaste tjänsten för att skydda era konton och identiteter.

Seth Lindholm, Advitum

Marcus Ekström, Advitum

Med MFA så minskar risken för att ens konton blir stulna eller hackade med 99.9%, tillsammans med att även stoppa autentiseringsmetoder som inte stödjer MFA så uppnår man en mycket hög säkerhet på sina konton.

Den 29 Februari kommer Microsoft att ta bort det som kallas Baseline Policys i Azure AD Conditional Access och det är därför mycket viktigt att man agerar på denna förändring redan nu. Tidigare har dessa policys ingått även om man inte innehar en licens för Conditional Access. Saknar man licens så behöver man ersätta dessa polices genom att aktivera Security Defaults. Har man licens för Conditional Access så behöver man skapa egna polices för MFA samt blockera autentiseringsmetoder som inte stödjer MFA

Mer om Security Defaults hittar ni HÄR

Vill ni ha hjälp att identifiera om ni omfattas av denna ändring samt hur ni skall gå tillväga så får ni gärna ta kontakt med oss.

Marcus Ekström marcus.ekstrom@advitum.se
Seth Lindholm seth.lindholm@advitum.se

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.