Bloggat – Citrix Summit 2017 dag 1

Publicerad 9 januari 2017 i Blogginlägg
Markus Lundberg

Markus Lundberg

Idag startade Citrix Summit, en av Citrix två årliga konferenser. Summit är i år förlagt till Anaheim i USA.

Varje år arrangerar Citrix två stora konferenser Summit och SYNERGY, där Summit är fokuserad på Partners och sälj, medan SYNERGY är öppet även för slutkunder.

Citrix Summit kickade igång med en keynote där Citrix tackade sina partners för ett fantastiskt 2016! Buzzword för förra årets konferens var ”focus” där Citrix gjorde klart att man under 2016 kommer att satsa på sina kärnprodukter, inflyttade i 3 olika spår, Virtualization, Network och Mobility.

Vi har helt klart sett att Citrix har ökat takten rejält vad det gäller uppdateringar och deras ”time to market” har minskat. Utlovat för 2017 är också att satsa på partnerrelationer under parollen ”Winning Together”. Fortfarande dock med fokus på de tre huvudspåren.

CEO Kirill Tatarinov på Scenen för Keynote sessionen

CEO Kirill Tatarinov på Scenen för Keynote sessionen

Unidesk
Som alltid under dessa konferenser brukar det släppas nyheter om uppköp och förvärv. Så även denna gång då Citrix tillkännagav att de förvärvat Unidesk. Unidesk utvecklar programvara för att underlätta hanteringen av images och applikationer för system som PVS, MCS och Azure, ja till och med Vmware View/Horizon. Ett verkligen intressant förvärv som kommer att integreras i befintliga produkter för de som har supportavtal på XenApp och XenDesktop. Läs mer om uppköpet av Unidesk HÄR

Red Bull Racing
Citrix tillkännagav även ett samarbete med Red Bull racing, ett framgångsrikt formel 1 stall där Citrix går in som sponsor. Kanske kan detta snabba på uppdateringsfrekvensen ytterligare? 😉

Vidare fortsätter Citrix att lovorda sitt samarbete med Microsoft, med Microsoft på scenen lovar man att samarbetet kommer att fortsätta även framöver, dock tillkännagavs inga nya satsningar tillsammans under första dagen.

HCI-appliance
Citrix bygger HCI appliances som bygger på Citrixmjukvara i form av XenServer.
”We’re launching the Citrix Ready HCI Workspace Appliance Program, which enables hyperconverged infrastructure (HCI) appliances from the leading hardware and storage partners to connect to Citrix Cloud to automate the setup and maintenance of XenApp and XenDesktop Service.”

Detta är en satsning för det som i Citrix ögon ses som “midmarket” där man bygger en ”appliance”-låda där storage, nätverk och virtualisering är inbyggt. Således minskar man komplexiteten i levereransen av hårdvara till exempelvis ett VDI-system.

Citrix har också öppnat för att flera tillverkare kan bygga egna lösningar som baseras på konceptet, men först ut är HPE som levererar flera sessioner under Summit om deras HCI Workspace appliances.

Mer nyheter lär lanseras de närmsta dagarna och vi kommer att bevaka konferensen och dess sessioner. Håll utkik efter kommande blogginlägg.

Du vet förresten väl att du kan åka med Advitum till Citrix SYNERGY i Maj i år? SYNERGY hålls i år i Orlando Florida. Läge att anmäla sitt intresse om du vill följa med på en intensiv vecka tillsammans med våra egna Citrix-experter.

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.