Bloggat – Citrix + Google = Sant

Publicerad 12 juni 2019 i Blogginlägg, Nyheter

Även om Citrix och Google varit partners sedan 2011, så har Google aldrig tidigare tagit så stor plats som i år på Citrix årliga kundkonferens Citrix Synergy.

Google sponsrar eventet stort, och under Keynoten fick vi en inblick i vad som är på gång. På scenen bjöds Rob Enslin in för att berätta om Google Cloud, Rob är nytillträdd President för Google Cloud.

Efter lite intressant fakta kring hur stora Google Cloud faktiskt är i världen, lanserades Machine Creation Services (MCS) för Google Cloud.
Machine Creation Services är en nyckelkomponent i de flesta större Citrix virtual Apps & Desktop installationer och man har tills nu varit låst till att köra dessa komponenter i Azure eller AWS om man vill köra i en Cloudlösning.

Flertalet, om inte alla av Citrix nätverksprodukter finns nu tillgängliga i Google Cloud, och man lanserade även något som jag finner extra spännande, nämligen stöd för Google som identitetsprovider till Citrix Workspace. Kommer man därmed kunna skrota sitt AD och bara köra med G-Suite konton? -Det får nog tiden utvisa, men i slutet av året eller möjligtvis första kvartalet 2020, lovas det att det finns en produkt för att lösa autentisering med hjälp av Google. För våra kunder som redan nu använder Google infrastruktur väntar en spännande utveckling.

Googles produkter var ju givetvis med på listan över tillgängliga i det nya “Intelligent Workspace” från start, du kan läsa mera om vad intelligent workspace är i ett tidigare inlägg:
https://www.advitum.se/bloggat-citrix-intelligent-workspace/

En personlig reflektion är att Citrix är bättre än någonsin på samarbeten och att bygga funktionalitet kring hybrida IT-lösningar. Något som spås bli en framgångsfaktor när Cloud kommer att vara den primära leveransplattformen för organisationers infrastruktur. Styrkan med Citrix blir framöver att man inte behöver anpassa sina tjänster efter vart man har övrig infrastruktur utan man väljer och vrakar mellan alla tillgängliga plattformar, och Citrix gör övergången mellan dem osynlig.

Du kan läsa mer om Citrix partnerskap med Google på deras partnersite:

https://www.citrix.se/global-partners/google.html

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.