Azure AD Connect v.1 har slutat fungera

Publicerad 14 september 2023 i Advitum Svarar, Blogginlägg, Nyheter
Seth Lindholm, Lösningsarkitekt hos Advitum

Sedan 1 oktober 2023 accepterar inte längre Microsoft anslutningsförsök från Azure AD Connect v.1 och tidigare versioner. Om ert företag inte har uppgraderat från AD Connect v.1 än så hjälper vi på Advitum gärna er med det, och att komma igång med Azure


Olika sätt att uppgradera AD Connect

Har man bestämt sig för att uppgradera kan man göra det på två olika sätt: in place upgrade eller genom en swing migration. Läs mer om hur ni kan avveckla Azure AD Connect helt på Microsofts hemsida.

In place upgrade

In place är lättast att genomföra och att rekommendera om man inte samtidigt vill flytta eller göra en decommission på servern som Azure AD connect ligger på.

Swing migration

Swing migration betyder att du sätter upp en ny server och ser till att den tar över rollen som aktiv när allt är klart. Inga avbrott, inga problem. Vill man ha kontroll på hela processen och göra det stegvis så är detta bäst. Swing migration passar när:

  • Man tidigare har installerat Azure Ad Connect med ett vanligt konto (inte ett group managed service-konto)
  • Man har lagt Azure AD Connect rollen på en domänkontrollant och vill flytta ut den till en egen server

Det finns ett bra verktyg på Github för dig som vill dokumentera er uppsättning och jämföra konfiguration innan en swing migration genomförs.

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.