Årskrönika 2023

Publicerad 19 december 2023 i Blogginlägg, Nyheter

Året 2023 har för många varit väldigt annorlunda och utmanande av olika skäl och det är svårt att inte bli påverkad av exempelvis krigen och det ekonomiskt komplicerade läget i omvärlden. 

Jag tycker dock att vi på Advitum har lyckats väl med att bidra till en mer positiv tillvaro, främst för våra medarbetare och kunder, men så klart även för olika föreningar och verksamheter där vi på olika sätt stöttat och hjälpt till under året. 

Advitums vision är ju att vi ska ha IT-branschens mest nöjda medarbetare och kunder och jag är oerhört stolt att vi fortsätter att leverera på den visionen samtidigt som vi fortsätter att hela tiden öka vår samlade spetskompetens och även erbjudande kring helhetslösningar inom IT. 

Vi ser också fortsatt ett ständigt ökande behov av våra tjänster och vi fortsätter att ta marknadsandelar vilket känns mycket positivt.

Vår upplevelse är att vi tillsammans med våra kunder har fortsatt att skapa värde och lönsamhet inom allt ifrån livsmedelsindustrin och skogsnäringen till energibranschen och tillverkningsindustrin. 

Förra årets krönika handlade så klart om Cyberkriminalitet och denna gång tänker jag bara konstatera att vår kamp tillsammans med våra kunder fortgår och att efterfrågan på vår SOC-tjänst har ökat markant.


(Klicka på bilden för att läsa mer om SOC i ett nytt fönster)

Advitum

Om jag för ett ögonblick vänder blicken inåt så kan jag konstatera att vi på Advitum har haft ett mycket framgångsrikt år med ”All time high” för bland annat antal anställda, omsättning och försäljning av nya tjänster och ser med stor positivitet fram emot 2023. Att vi dessutom under tillväxt lyckats behålla våra fantastiska nyckeltal kring nöjda kunder och medarbetare (NPS och eNPS) gör att jag blir extra varm i själen eftersom det är just det vår kultur och vision handlar om.

(Klicka på bilden för att läsa mer om nöjda kunder och medarbetare i ett nytt fönster)

Kundcase 2023 

Under 2023 har vi genomfört en stor mängd spännande projekt tillsammans med våra kunder och jag vill passa på att lyfta fram några lite extra 

Nytt kontor i Kristianstad 

I början av året slog vi också upp portarna till vårt nyöppnade kontor i Kristianstad där vi just nu är 4 medarbetare med förhoppning om att bli fler under 2024. Kristianstad med omnejd är en väldigt expansiv region där vi redan sedan tidigare har en hel del kunder och med ett lokalt kontor ser vi att vi kan stötta våra befintliga kunder på ett ännu bättre sätt samtidigt som vi ger fler potentiella kunder i regionen tillgång till vår långa erfarenhet och kompetens. 

Vad händer 2024? 

Inflation och ränta är i skrivande stund ett högst osäkert kort och känslan är att vi nått toppen (eller botten😉), men det är så klart fortfarande ovisst. Många branscher kämpar just nu och det kommer sannolikt även fortsatt att vara kämpigt för exempelvis skogsindustrin, byggbranschen osv under 2024. 

Vi kommer så klart att se en stor mängd olika initiativ kring AI och det kommer säkerligen redan under 2024 att påverka oss mer än vad vi tror. Vår roll på Advitum kommer att vara att stötta våra kunder kring att använda AI på bästa sätt och det kommer för vår del att vara starkt fokus på Microsofts AI lösning Copilot. 

Tyvärr kommer vi ju också så klart att se en ökande mängd lyckade cyberattacker men vår upplevelse är att fler och fler organisationer nu på riktigt inser vikten av ett strukturerat IT-säkerhetsarbete, samtidigt som NIS2 kommer att tvinga många organisationer att kraftigt öka motståndskraften mot Cyberkriminalitet. 


Advitums ambition under 2024 är att fortsätta utveckla och förfina vårt koncept för IT som tjänst, Advitum 365, men även så klart fortsatt erbjuda spetskonsulter inom IT-infrastruktur och IT-projekt i toppklass för att stärka våra kunders affärer och resultat. 

Jag vill avsluta denna krönika för år 2023 genom att önska alla kunder, medarbetare, partners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 

Stort tack till kunder, partners, kollegor, vänner & leverantörer för ett fantastiskt 2023!

God Jul och Gott Nytt År!

Markus Persson, VD Advitum 

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.