Distansarbetsplatser åt samtliga medarbetare i Europa på 5 dagar!

Publicerad 16 mars 2020 i Blogginlägg, Nyheter

Fredagen 13 mars 2020 fick vi uppdraget att bygga en helt ny temporär lösning (som naturligtvis kan bli permanent) för hemarbete åt ett större multinationellt företag med följande krav

-Dynamisk från 50-1000+ användare
-Tillgång till stationära datorer på kontoret (CAD, utveckling, reception, delade arbetsplatser mm)
-Tillgång till företagets verksamhetssystem
-Ingen data får lämna företagsnätverket
-Temporär lösning med minimala kostnader (med möjlighet att bli permanent)
-Säker inloggning med Multi-faktors authentisering.

Vi började genast diskutera lämplig design och valet föll ganska snart på Citrix Cloud där man kan erbjuda kunden en skalbar, säker lösning där man växer och minskar efter behov månad för månad och kan sedan avveckla lösningen när behovet inte finns kvar. Vi uppskattar att lösningen är driftsatt under efterföljande vecka.

Lösningen kommer att kunna leverera åtkomst till såväl fasta arbetsplatser som delade resurser. Citrix lösning ger tillgång till interna applikationer och virtuella skrivbord.

Användarna kan då komma åt sin arbetsplats från vilken typ av enhet som finns tillgängligt, så länge den har en internet-förbindelse.

Många företag har ej kapacitet att leverera traditionell VPN access till alla anställda samtidigt, och för de som ej använder laptops kan denna lösning vara ett bättre alternativ.

Genom att välja Citrix cloudtjänst blir infrastrukturen som installeras i kundens datacenter minimal och vi kan nyttja resurser hos de cloudleverantörer som vi önskar, detta gör att ingen investering behöver göras för hårdvara utan tjänsten kan snabbt utökas i takt med att användarantalet växer.

Vill ni också ha hjälp att säkerställa att medarbetarna har en effektiv hemarbetsplats vid behov, tveka inte att kontakta oss.

Se nedan video hur Citrix cloud är uppbyggt:

https://www.youtube.com/watch?v=fmdbZwTbJ0o

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.