Citrix Synergy uppdatering del 1

Publicerad 22 maj 2019 i Blogginlägg, Nyheter

Nu är Citrix Synergy i full gång och två av Advitums expertkonsulter inom Citrix, Seth Lindholm och Markus Lundberg, är på plats och här kommer deras första rapport över vad som är nytt från Citrix.

Citrix Workspace

Lokala applikationer kommer man att med hjälp av ett ”low code, no code” gränssnitt enkelt kunna integrera i Citrix Workspace genom microapps i Citrix Workspace .

På det sättet så får du som användare ett flöde, med alla dina applikationer och bara den data som är viktig ur de applikationerna.

Varför? För att skapa en integrerad Workspace där du ser det viktiga ur dina många applikationer, SAP, Email, lokala applikationer som traditionellt varit svåra att integrera och som du varit tvungen att starta separat för att få fram rätt information ur applikationen.

Seth Lindholm, Advitum

Citrix workspace kommer på det viset knyta samman dina många arbetsflöden och det gör att du snabbt kan få överblick på den information du behöver för att kunna fatta beslut, utföra ditt arbete och ta dig vidare i din arbetsdag.

HDX-stöd för Teams

HDX support för Microsoft teams gör att vi får en bättre upplevelse av teams i citrix.

Citrix SD-WAN

Citrix SD-WAN och office 365 är en kärlekshistoria i sig som gör att du direkt ifrån ditt lokala kontor når office 365 utan att först styra trafiken in mot datacentret, detta ger mycket stora prestanda förbättringar jämfört med att dra trafiken över datacentret först, förbättrad optimering av trafiken gör att du får ytterligare prestandaförbättringar, 2x – 5x förbättrad uppladdningshastighet till office 365. 3x -10x förbättrad nedladdningshastighet, 55% snabbare Microsoft Word prestanda online och bättre skype och teams upplevelse för att nämna några fördelar.

Citrix ADC

Markus Lundberg. Advitum

Ur ett Citrix ADC (Netscaler) perspektiv får vi möjligheten att själva välja hårdvara och spinna upp vår ADC på den hårdvaran, inget vi som kunder av ADC kommer nyttja nu direkt kanske men man kan ju anta att detta är en del av integrationen med våra stora molnleverantörer som kanske vill skapa sina egna ADC boxar. Det finns alltså alltid en plats för en Citrix ADC och hur du väljer att implementera den skall inte vara beroende av vilken plattform din infrastruktur har, det finns en ADC för alla.

Jag har själv laborerat med Citrix cloud servicen för ADM (Application Delivery Management) vilken på ett bra vis styr och lagrar din data ur Citrix ADC miljön. Har du flera Citrix ADC lastbalanserare kan man med fördel även välja att licensiera deras kapacitet genom ADM, då kan man flytta licenser dit de behövs och utan avbrott låta licensen styra hur stor throughput lastbalanseraren skall ha. Man kan med hjälp av autoscale till och med automatiskt skala upp både frontend och backend resurser får den trafik som träffar en webshopp till exempel.

Säkerhet

Säkerhetsfunktionerna fortsätter att utvecklas och du kan numera bygga in skydd för keyloggers och stoppa möjligheten att ta skärmklipp ur känsliga applikationer. Citrix tanke kring säkerhet följer modellen vad är det för device som ansluter, vem är det som ansluter, varifrån ansluter man och varför ansluter man. Dessa punkter kan man sedan genom analytics och säkerhetspolicys använda för att implementera rätt restriktioner vid rätt tid och med större

Google

Google och Citrix fördjupar sitt samarbete och det kommer stöd för att kunna använda sig av Googles identiteter lite mer integrerat, riktigt hur och när vet vi inte än men det är på gång.

Citrix strategi

Keynote talet var bra och det fokuserade på hur Citrix som plattform är det verktyg vi som lever i hybridmiljöer och eller multicloud miljöer kan binda samman de många verktygen och leverera dem till våra användare i ett gränssnitt med en inloggning och med säkerhet som följer användaren.

Stay tuned för nästa rapportering från Citrix Synergy

Seth Lindholm och Markus Lundberg

 

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.