Bloggat – Microsoft Virtual Desktop och Citrix

Publicerad 15 januari 2019 i Blogginlägg

Markus Lundberg

Nu är det några månader sedan Microsoft lanserade sitt koncept Windows Virtual Desktop service och ännu har ingen public preview blivit tillgänglig. Trots det går många rykten om olika samarbeten osv. Men vad är sta
tus just nu?

Den senaste händelsen var Citrix Summit som hölls i början av Januari där både Microsoft och Citrix fanns med och vissa uttalande genomfördes utan att egentligen ge några konkreta detaljer kring paketeringer, funktioner eller releasedatum.

Men om vi ska börja med att berätta vad WVD är så kan man kortfattat beskriva det som Multiuser Windows 10 som körs i Azure och är tillgängligt för kunder som vill erbjuda användare en virtuell desktop i molnet med de fördelar det innebär.

Microsoft har öppnat upp WVD för tredjepartsaktörer att integrera med och paketera, såsom exempelvis Citrix troligen planerar att genomföra.

Exakt hur Citrix paketering kommer att se ut är i dagsläget oklart men man kan nog med säkerhet anta att febril aktivitet pågår för att lansera den nyheten på Citrix Synergy senare i maj. Det man kan konstatera att det nu är viktigare än någonsin för Citrix att verkligen addera mervärde till Microsofts tjänst, något som de lyckats väldigt väl med genom åren.

Stay tuned – mer info när vi på  Advitum är på plats på Citrix Synergy i maj.

 

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.