Bloggat – Kan Azure AD Pass-Through ersätta ADFS

Publicerad 22 december 2016 i Blogginlägg
Stefan Hultgren, Advitum

Stefan Hultgren, Advitum

När vi från Advitum var på Ignite i höstas presenterades Azure AD Pass-Through Authentication och för ett tag sedan släpptes en Public Preview. Azure AD Pass-Through är en riktigt bra funktion som i vissa fall tar bort behovet av en mer komplex ADFS-infrastruktur.

Kortfattat kan man säga att Azure AD Pass-Through erbjuder en Connector från ditt On-premise Active Directory till Azure Active Directory för authenticiering i exempelvis Office365. Den stora fördelen är att det endast är utgående kommunikation, det vill säga det finns inget behov av att öppna brandväggar och publicera ADFS-proxy. Inte heller behövs separata servrar för en ADFS-infrastruktur.

Även Self-service password reset är integrerat i lösningen och det cachas aldrig heller några lösenord i Azure vilket ökar säkerheten väsentligt.

För att svara på frågan i rubriken är det som vanligt, det beror på, men för många är det säkert ett alternativ att överväga, speciellt om man inte redan har en ADFS struktur på plats.

För att börja använda funktionen krävs endast senaste versionen av Azure AD Connect. Mer information finns HÄR

Observera att det är en Public Preview med vissa begränsningar som står det står mer om HÄR

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.