Årskrönika 2022

Publicerad 20 december 2022 i Blogginlägg, Nyheter

Dags att summera ett väldigt annorlunda 2022 där olika händelser i omvärlden har tagit upp stor del av nyhetsutrymmet, och tyvärr har majoriteten varit av det negativa slaget.

Som kontrast till ovan kommer jag att försöka fokusera på positiva händelser under 2022 och kommande möjligheter under 2023, även om det så klart inte går att undvika att exempelvis nämna några ord om vår bransch kanske största utmaning just nu, att stötta våra kunder i det pågående cyberkriget.

Vi på Advitum tar med oss många positiva minnen och erfarenheter från året som gått och tillsammans med våra kunder har vi fortsatt att skapa värde och lönsamhet inom allt ifrån livsmedelsindustrin och skogsnäringen till energibranschen och tillverkningsindustrin.

Samma vecka som jag började skriva denna årskrönika intensifierades tyvärr Cyberattacker mot Sverige och vi på Advitum vill verkligen skicka med allvaret i denna fråga till dig som läser denna krönika. Oavsett vilken funktion du har inom er organisation eller storlek på organisation är det en otroligt viktig fråga att förhålla sig till och vi måste alla hjälpas åt att skydda våra företag och organisationer mot denna kriminalitet.

(Klicka på bilden för att läsa om MSBs rekommendationer i ett nytt fönster)

SOC (Security Operations Center)

I förra årets krönika skrev jag att medvetenheten kring IT-säkerhet hade ökat och den har så klart fortsatt att göra och 2023 blir troligen året då medvetenheten på riktigt går över till handling och majoriteten inser nog att man behöver satsa strategiskt på IT-säkerhet. Exempelvis kommer implementation av en SOC (Security Operations Center) som med professionell personal bevakar IT-miljön mot intrång 24x7x365 troligen att bli standard för även medelstora företag och inte bara de allra största som hittills varit fallet.

(Klicka på bilden nedan för att läsa mer om SOC i ett nytt fönster)

Advitum

Om jag för ett ögonblick vänder blicken inåt så kan jag konstatera att vi på Advitum har haft ett mycket framgångsrikt år med ”All time high” för bland annat antal anställda, omsättning och försäljning av nya tjänster och ser med stor positivitet fram emot 2023. Att vi dessutom under tillväxt lyckats behålla våra fantastiska nyckeltal kring nöjda kunder och medarbetare (NPS och eNPS) gör att jag blir extra varm i själen eftersom det är just det vår kultur och vision handlar om.

(Klicka på bilden nedan för att läsa mer om nöjda kunder och medarbetare i ett nytt fönster)

Advitum 365

För er som kund så är en av våra största nyheter våra utökade tjänster kring Advitum 365 som är vårt erbjudande kring IT som tjänst. Syftet med Advitum 365 är att vi på Advitum tar fullt ansvar för en del av eller hela er IT-miljö. Fördelarna för er som organisation är att vi avlastar er befintliga organisation och frigör tid för er att arbeta mer med verksamhetsnära och utvecklande uppgifter medan vi tar hand om basinfrastrukturen kring drift och support.

(Klicka på bilden nedan för att läsa mer om Advitum 365 i ett nytt fönster)

Kundcase 2022

Under 2022 har vi genomfört en stor mängd spännande projekt tillsammans med våra kunder och jag vill passa på att lyfta fram några lite extra

Nytt kontor i Växjö

I början av året slog vi också upp portarna till vårt nyöppnade kontor i Växjö där vi just nu är 4 medarbetare med förhoppning om att bli fler under 2023. Växjö med omnejd är en väldigt expansiv region där vi redan sedan tidigare har en hel del kunder och med ett lokalt kontor ser vi att vi kan stötta våra befintliga kunder på ett ännu bättre sätt samtidigt som vi ger fler potentiella kunder i Växjöregionen tillgång till vår långa erfarenhet och kompetens.

(Klicka på bilden för att läsa mer om vår satsning i Växjö)

Vad händer 2023?

Vi står inför ett på många sätt ovisst år med frågetecken kring krig, elpriser, inflation och räntor vilket sammantaget innebär att vissa företag och branscher kanske väljer att slå av på takten, medan vi samtidigt ser att flera andra väljer att gasa på. Oavsett vilken strategi man väljer kommer behovet av effektiva och säkra IT-lösningar vara en strategisk fråga. Anledningen att detta oftare hamnar på styrelse och ledningsnivå är delvis affärsrisker kopplade till avbrott i IT-miljön av olika skäl, men allt oftare också att man ser stora konkurrensfördelar genom att använda digitaliseringens fulla potential.

Vår roll på Advitum är att se till så att våra kunders IT-infrastruktur fungerar på bästa möjliga sätt och att användarna har bästa möjliga förutsättningar att vara kreativa och produktiva.

Advitums ambition under 2023 är att fortsätta utveckla och förfina vårt koncept för IT som tjänst, Advitum 365, men även så klart fortsatt erbjuda spetskonsulter inom IT-infrastruktur och IT-projekt i toppklass.

Jag vill avsluta denna krönika för år 2022 genom att önska alla kunder, medarbetare, partners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Stort tack till kunder, partners, kollegor, vänner & leverantörer för ett fantastiskt 2022!

Gott Nytt År !

Markus Persson, VD Advitum 

Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.