Advitum Live: NetClean – 12 april

Publicerad 5 april 2022 i Advitum Live

NetClean är ett Göteborgsbaserat bolag som grundades 2003. Produkterna NetClean ProActive och NetClean ProTective används idag av multinationella företag och myndigheter världen över för att detektera och blockera sexuellt övergreppsmaterial på arbetsdatorer och mobila enheter.

NetCleans produkter gör det möjligt för företag att identifiera och hantera anställda med riskbeteenden som exponerar organisationen för säkerhetsrisker och olika typer av hot.

Att använda företagets utrustning för hantering av illegalt material ökar risken för både malware och cyberattacker, t.ex genom besök på darkweb, användande av P2P och externa hårddiskar som kopplas till företagsdatorn.

Vidare ökar också risken för utpressning på hemlig företagsinformation, i synnerhet i de fall då riskprofilen har tillgång till företagskänslig information eller har en högre befattning inom organisationen.

NetCleans produkter kan både detektera, blockera och vidare utreda varje incident och därigenom göra det möjligt för polis att identifiera de som utsätts för övergrepp, och ge dem en möjlighet till en ljusare framtid.

Talare: Michaela Wigelius & Elin Carlson från NetClean
Tillbaka

Prenumerera på Advitums nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du att erhålla information om vad som händer på Advitum, våra utbildningar och kundevent, nyttiga blogginlägg och viktiga produktnyheter. Självklart kan du säga upp din prenumeration med en enkel knapptryckning.